Chainalyse: Gestolen KuCoin LTC geruild voor BTC op gereglementeerde beurs

De blokketen datafirma Chainalysis heeft onlangs een rapport uitgebracht dat inzicht geeft in de verblijfplaats van de miljoenen dollars die KuCoin op 25 september beroofd heeft. De dader heeft vooral gebruik gemaakt van DeFi-platforms zoals Kyber en Uniswap om de gestolen activa te wassen. Het bureau voor blockchain-analyse maakte echter bekend dat er wat geld in gedecentraliseerde uitwisselingen is terechtgekomen.

Een paar dagen geleden kreeg een anonieme aanvaller de privĂ©-sleutels van KuCoin’s hete portemonnee en stal ETH, BTC, samen met andere cryptos met een waarde van maar liefst 281 miljoen dollar. Sommige blokketenbedrijven zijn erin geslaagd om een deel van de activa te bevriezen. Zo slaagden stalmeester Tether en het moederbedrijf Bitfinex er bijvoorbeeld in om 33 miljoen dollar aan USDT van de KuCoin-hack tussen hen in beslag te nemen.

KuCoin-fondsen gebruikt om bitcoin te kopen

Desondanks had de hacker vanaf 1 oktober met succes zo’n 13 miljoen dollar witgewassen via DeFi-platforms. Dex’s biedt een uitstekende gelegenheid om gestolen geld schoon te maken. Criminelen kunnen hun frauduleuze vermogensbestanddelen gemakkelijk ruilen voor andere nieuwe vermogensbestanddelen zonder zich bezig te houden met het beleid en de autoriteiten. Bovendien hoeven criminelen geen KYC-gegevens te verstrekken voor verificatie.

Hoe dan ook, een deel van het bedrag is recentelijk gebruikt om BTC te kopen op een gecentraliseerd platform. Volgens Chainalysis werden ongeveer 875 bitcoins, met een waarde van ongeveer $9 miljoen, gekocht met behulp van LTC van KuCoin-aanval en andere cryptos, en zelfs overgedragen van gereguleerde beurzen. Chainalysis wijst er ook op dat bijna 683 BTC van de aangekochte 875 BTC werden overgebracht naar muntmolens.

Omruiling in een poging om sommige diensten te herstellen

Sinds de hack probeert KuCoin al eerder deze week een deel van haar producten te herstellen. Het is echter nog steeds onduidelijk wanneer de uitwisseling de meeste van haar ondersteunde penningen zal herstellen. Sommige van haar rekeninghouders kunnen nog steeds geen toegang krijgen tot enkele belangrijke activa, zoals XRP en etherische olie op het platform of deze deponeren. Echter, paren voor de volgende penningen zijn onlangs live gegaan: Newscrypto, EdenChain en WOM.