At skifte Bitcoin til 100% ASIC-minedrift kan øge sikkerheden 2.000X

ASIC-minearbejdere er den bedste mulighed for Bitcoin-netværkssikkerhed langt ind i fremtiden, har ny forskning fundet.

Engros omfavnelse af Application-Specific Integrated Circuits (ASIC) mining for Bitcoin ( BTC ) kunne øge omkostningerne ved et angreb på 51% med en faktor på op til 2.000

Rod Garratt University of California Santa Barbara præsenterede forskningen, som han var medforfatter til Maarten van Oordt fra Bank of Canada på Unitize-konferencen den 10. juli.

Den undersøgte de forskellige omkostninger ved et angreb på 51% på Bitcoin Era netværket baseret på den type udstyr, der blev brugt til at sikre netværket. Undersøgelsen antyder ved blot at skifte netværk 100% ASIC-minearbejdere den løbende sikkerhed kan forbedres meget.

Den væsentligste årsag er, at ASIC-minearbejdere har ringe anvendelse og ringe værdi uden for Bitcoin-minedrift, og en angriberen ikke ville være i stand til at opnå meget af afkastet fra salget af udstyr, der blev brugt i et angreb. For at udføre et rentabelt angreb skulle de derfor dobbelt bruge et meget højere volumen af ​​mønter, hvilket er mere kostbart og vanskeligt at gøre.

Undersøgelsen vurderede, at for et angreb, der opstår efter den næste halvering for at være rentabelt, ville det kræve mellem 157.000 – 530.000 Bitcoin, hvis 100% ASIC-minedrift var på plads.

Hvad er et angreb på 51%?

Et angreb på 51% er, når en ondsindet deltager søger at manipulere et blockchain-netværk ved at kontrollere 51% af minedriften (dette er det minimum, der er nødvendigt for at acceptere nye blokke). Angriberen opretter derefter en alternativ kæde med blokke til den ‚rigtige‘ kæde og overgår resten af ​​netværket for at acceptere den nye, manipulerede kæde som den rigtige.

Den mest almindelige brugssag til denne angrebsstil er at bruge de samme mønter to gange, ofte benævnt et dobbeltforbrug.

Bekymringer over Bitcoin’s sikkerhed

Nogle i Bitcoin-samfundet er skadelige for ASIC-minearbejdere, hvilket forårsagede en hård gaffel i 2017, som resulterede i, at ASIC-resistent Bitcoin Gold blev oprettet. Garratt sagde, at dette var grunden til, at Bitcoin Gold havde et antal succesrige angreb på 51%, hvilket resulterede i dobbeltforbrug på 18 millioner dollars i mønter, mens Bitcoin endnu ikke modtager sit første succesrige angreb. Det er imidlertid langt dyrere at angribe Bitcoin, som også er en stor faktor.

Nogle deltagere i Bitcoin-netværket er bekymrede over den langsigtede sikkerhed i blockchain-netværket, da blokbelønninger erstattes med transaktionsgebyrer, forklarede han, hvilket efterlader minearbejdere, der er afhængige af transaktionsgebyrer som deres belønning.

Den potentielle fare er, at når minearbejdere er afhængige af transaktionsgebyrer, vil de reagere på store prisudsving ved at slukke deres minearbejdere, hvilket gør det mere omkostningseffektivt at udføre et angreb på netværket.

Garratt nævner en anden sikkerhedsfordel ved at bruge ASIC-maskiner er, at minearbejdere er meget mindre tilbøjelige til at slukke for deres udstyr som følge af prisudsving, hvilket øger styrken i nettet mod prisudsving.